Naar hoofdinhoud
Terug naar regio keuze

Wensenboekje

Praten over de dood is aandacht voor het leven.

Denk jij wel eens na over wat je wil als de dood nabij is? Wat dan echt belangrijk voor je is in je leven? Welke zorg je wel of juist niet meer wil als de dood nabij is. En zo ja, weten je naasten en je huisarts wat jouw wensen en behoeften zijn? Praten over wat voor jou belangrijk is, maakt praten over de dood makkelijker. Maakt het mogelijk dat je zoveel mogelijk hulp en zorg ontvangt die bij jou past en geeft jouw nabestaanden rust. Om het gesprek hierover te stimuleren, maakten verschillende (zorg)organisaties in ‘s-Hertogenbosch en omgeving deze korte film. Zij streven gezamenlijk jou de zorg en ondersteuning te bieden die bij jou past. Meer informatie hierover vind je op: https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/zorglaatstelevensjaren. Aandacht voor de dood, is aandacht voor het leven.

Je voorbereiding op de laatste levensfase kunt je vastleggen in het Wensenboekje.

Samen met familie/ vrienden/ kennissen/ artsen/ zorgverleners kun je de laatste fase van je leven zo aangenaam mogelijk invullen. Omdat er zoveel mensen bij zijn, is het handig om zaken op te schrijven en te delen met alle betrokkenen.

Wat biedt dit boekje?

Handvatten, inspiratie voor gesprekken, tips en hopelijk structuur, rust en inzicht. Met ruimte om je eigen wensen op te schrijven. Nu allemaal gebundeld.

Meer mogelijk

Als jouw wensen bekend zijn, is er misschien meer mogelijk dan verwacht.

Bekijk hier het Wensenboekje